Return to Skip Menu

Main Content

چهارشنبه ٢٧ دی ١٣٩٦

خوش امدید

بـسمه تــعالی

نام: مـحـمد                نام خانوادگی: هــوشمند               سال تولد: 1352          مرتبه: استادیار

سـوابق تـحصیلی

مقـطع تـحصیلی

عنوان رشـته

دانشگاه محل تحصیل

زمـان اخـذ

کارشـناسی

علوم دامی

شــیراز

1375

کارشـناسی ارشد

علوم دامی- تغذیه طیور

مـازندران

1378

دکـــترا

علوم دامی - تغذیه طیور

پــوتـرا (مالزی)

1389

عنوان پايان‌نامه‌ دوره‌ی كارشناسي ارشد: “بررسي اثرات تغذیه یک روز در میان بر عملکرد جوجه های گوشتی”

عنوان پايان‌نامه‌ دوره‌ی دکترا: “افزودنی های غذایی غیرآنتی بیوتیکی در تغذیه جوجه های گوشتی”

رشته اصلی: علوم دامی                 رشته فرعی: تغذیه طیور              گروه: علوم دامی               دانشکده : کشاورزی

پست الکترونیکی:   hooshmand@ yu.ac.ir                                  mohammadhoush@gmail.com

نشاني محل كار: ياسوج ، دانشگاه ياسوج ، دانشکده کشاورزي، گروه علوم دامی کد پستي: 74831-75918

تلفن: 31006212-074                   همراه : 09171464147

سـوابق تـدریس

ردیف

نام درس

مقطع تحصیلی

1

اصول تغذیه دام

کارشناسی

2

خوراک و خوراک دادن

کارشناسی

3

پرورش طیور

کارشناسی

4

عوامل محیطی و تنش

کارشناسی

5

تغذیه طیور

کارشناسی ارشد

6

زبان تخصصی

کارشناسی ارشد

                                                                                                                                   

تدوین جـزوة درسـی

 اصول تغذیه دام،  خوراک و خوراک دادن،  پرورش طیور،  عوامل محیطی و تنش

سـوابق مـسئولیت‌های اجــرایی

1-  مدیر گروه علوم دامی  دانشگاه یاسوج از دیماه 1380 لغایت مهرماه 1383

2- معاونت پژوهشی دانشکده کشاورزی از مهرماه 90 تا بهمن ماه 93

 طــرح‌های تــحقیقاتی

 بررسی اثرات برنامه های مختلف غذایی در مراحل اولیه پرورش بر عملکرد جوجه های گوشتی

 

 

 

 

 

راهـنمایی و مـشاوره پــایــان نــامه

ردیف

عنوان پایان نامه

نام و نام خانودگی دانشجو

مسئولیت در پایان نامه

تاریخ دفاع

1

پیامد بکارگیری پروبیوتیک، پربیوتیک و مخلوط آنها بر عملکرد، ایمنی و فلورای دستگاه گوارش جوجه های گوشتی

حسین ابراهیمی

راهنما

18/7/91

2

دستکاری جیره برای بهبود عملکرد جوجه های گوشتی تغذیه شده با میوه ی بلوط

فاطمه حجتی

راهنما

15/8/91

3

اثر روش های مختلف فرآوری بر عملکرد جوجه های گوشتی تغذیه شده با میوه بلوط.

لیلا قاعدی

راهنما

28/10/91

4

بهبود راندمان استفاده از جیره های کم پروتئین در جوجه های گوشتی

عبدالحسین روانگرد

راهنما

28/10/91

5

اثر پروبیوتیک و عصاره پودر پونه بر عملکرد، ایمنی و میکروفلور دستگاه گوارش ماهی قزل آلای رنگین کمان

محمد رضا ساعی

راهنمای مشترک

20/7/93

6

اثر بکارگیری میوه بلوط فرآوری شده با بیکربنات سدیم بر عملکرد و فلور میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی

خاتون سینایی

راهنما

20/11/92

7

اثر بکارگیری میوه بلوط فرآوری شده با اسید استیک بر عملکرد و فلور میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی

ساحره غریبی

راهنما

27/11/92

8

اثر سطوح مختلف پودر ساقه  و  برگ گیاه مسواک(Salvadra persica L.)  بر عملکرد، خصوصیات لاشه و  برخی فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی

مسعود نیکوزاد شهرکی

راهنما

20/7/93

9

عملکرد جوجه­های گوشتی تغذیه شده با مغز میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii Lindl) در دوره­های گوناگون پرورش

صغری کشاورزی

راهنما

29/11/93

10

اثرات افزودن پودر ساقه و برگ گياه مسواك و برگ مورد بر عملكرد و جمعيت ميكروبي دستگاه گوارش جوجه هاي گوشتي

خدیجه شهبازی

راهنما

23/9/94

11

اثرات افزودن دارچين و آويشن بر عملكرد جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با سطوح مختلف پروتئين

زهرا سالاری

راهنمای مشترک

23/9/94

12

اثر افزودن متیونین بر عملكرد جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با سطوح مختلف بلوط ایرانی

فاطمه ندایی

راهنما

20/11/95

13

اثر افزودن کولین بر عملكرد جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با سطوح مختلف بلوط ایرانی

فاطمه راهی

راهنما

27/11/95

14

اثر افزودن پلی اتیلن گلیکول بر عملكرد جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با سطوح مختلف بلوط ایرانی

فرزانه سعیدی

راهنما

27/11/95

15

تاثیر صمغ گیاه حب مقل بر عملکرد، میزان چربی محوطه شکمی، ایمنی و فلورای دستگاه گوارش جوجه های گوشتی

فریبا ایران پرست

مشاور

19/7/91

16

پیامد افزودن برگ زیتون بر عملکرد، میزان چربی محوطه شکمی، ایمنی و فلورای دستگاه گوارش جوجه های گوشتی

زهرا امینی

مشاور

19/7/91

17

پیامد افزودن دانه­ی شنبلیله با یا بدون آنزیم و پروبیوتیک بر عملکرد جوجه­های گوشتی

زهرا امیدی

مشاور

15/8/91

18

فرآوری زیستی مغز میوه بلوط با باکتری لاکتوباسیلوس پلانتروم و قارچ آسپرژیلوس اوریزه برای کاهش تانن

نغمه مرادی

مشاور

29/11/93

19

تاثیر برگ زیتون و پونه بر عملکرد، فراسنجه های خونی و جمعیت باکتریایی روده جوجه های گوشتی

فاطمه جلال فرد

مشاور

20/7/94

 

هـمکاری با مـجلات و ژورنــال ها به عــنوان داور

 

South African Journal of Animal Science

 

Poultry Science Journal (Gorgan University Of Agricultural Sciences & Natural Resources)

مجله تولـیدات دامی (پردیس ابوریحان تهران)

 

مجله پـژوهش های علوم دامی (دانشگاه تبریز)

 

مجله تـحقیقات دام و طیور (دانشگاه بیرجند)

 

 

مــقالات منتشر شـده ( فــارسی و انگلیسی)

1)       ندایی فاطمه، هوشمند محمد، پارسایی سیامک و معمار مهرداد. 1396. تاثير میوه بلوط و سطح متيونين جيره بر عملكرد توليدي، وزن برخي اندامها و خصوصيات استخوان درشت نی  در مرغ گوشتي. علوم دامی ایران، جلد 48، شماره 2، صفحات 219 تا 228.

2)      سالاری حمزه خانی زهرا، هوشمند محمد و پارسایی سیامک.  1396. اثرات افزودن دارچین و آویشن به جیره بر عملکرد و ابقاء نیتروژن جوجه­های گوشتی تغذیه شده با سطوح مختلف پروتئین. پژوهش های علوم دامی، جلد 27، شماره 1، صفحات 115 تا 128.

 

3)     راهی فاطمه، هوشمند محمد، خواجوی مختار و پارسایی سیامک. 1396. اثر جایگزینی ذرت با میوه بلوط با و بدون افزودن کولین بر عملکرد و ویژگی‌های استخوان درشت نی جوجه­های گوشتی. پذیرفته شده برای چاپ در مجله تولیدات دامی (دانشگاه ابوریحان تهران).

4)      ابراهیمی حسین، هوشمند محمد، خواجوی مختار و نقی ها رضا. 1395.  اثرات پری بیوتیک، پروبیوتیک و مخلوط آنها بر عملکرد، پاسخ ایمنی و فلور میکروبی جوجه های گوشتی. پژوهش های تولیدات دامی، جلد 7، شماره 1، صفحه های 60 تا 69. 

5)     شهبازی شورباخلو خدیجه، هوشمند محمد و نقی ها رضا. 1395. اثرات افزودن پودر ساقه و برگ گیاه مسواک (Salvadora persica)  و برگ مورد  (Myrtus communis) به جیره بر عملکرد و میکروفلورای روده کور جوجه­های گوشتی. پذیرفته شده برای چاپ در مجله پژوهش های علوم دامی (دانشگاه تبریز).

6)      ساعی محمد رضا، نقی ها رضا، هوشمند محمد، شفایی پور آریا، معمار مهرداد و حسینی فر شیما. 1395. اثرات افزودن عصاره گیاه پونه، پروبیوتیک و فلورفنیکل بر ایمنی سلولی، برخی از باکتری های دستگاه گوارش و هیستومورفولوژی کبد و آبشش ماهی قزل آلای رنگین کمان. شیلات، مجله منابع طبیعی ایران، دوره 69، شماره 1، صفحه های 115 تا 122. له

7)     غریبی ساحره، هوشمند محمد و نقی ها رضا. 1394. تأثیر استفاده از میوۀ بلوط (Quercus brantii Lindl) خام و فرآوری شده در جیره بر عملکرد و فلور میکروبی رودۀ کور جوجه های گوشتی. تولیدات دامی،  جلد17 ، شماره 2، صفحه 413-403.

8)     کامیاب عبدالرضا و هوشمند محمد. 1382. اثر برنامه تغذیه یک روز در میان بر عملکرد جوجه های گوشتی. مجله علوم کشاورزی ایران ، جلد 34، شماره 3، صفحه 731 723.

 

9. Saeidi, F., Houshmand M., Parsaei, S. and Zarrin, M. 2017. Potential of oak acorn with and

without polyethylene glycol as an alternative to corn in broiler diets. South African Journal of Animal Science, 47: 895-903.

 

10. Ravangard, A. H., Houshmand, M., Khajavi, M. and Naghiha, R. 2017. Performance and cecal bacteria counts of broilers fed low protein diets with and without a combination of probiotic and prebiotic. Brazilian Journal of Poultry Science, 19, Special Issue, 75-82.

11. Keshavarzi, S., Houshmand, M. and Bahreini Behzadi, M. R. 2017. Age-specific response of broilers to dietary inclusion of a high-tannin feedstuff. Poultry Science Journal, 5 (2): 1-8.

12. Sinaei, Kh. and Houshmand, M. 2016. Effects of dietary inclusion of raw or treated Iranian oak acorn (Quercus brantii Lindl) on the performance and cecal bacteria of broilers. Poultry Science Journal, 4 (1): 73-79.

13. Houshmand, M., Hojati, F. and Parsaiee, S. 2015. Dietary nutrient manipulation to improve the performance and tibia characteristics of broilers fed oak acorn (Quercus brantii Lindl). Brazilian Journal of Poultry Science, 17:393-401.

14. Ghaedi, L., Houshmand, M. and Parsaiee, S. 2017. Performance and tibia characteristics of broilers fed diets containing raw or treated oak acorn (Quercus brantii Lindl). Accepted to publish in the Journal of Animal and Plant Sciences.

15. Houshmand, M., Azhar, K., Zulkifli, I., Bejo, M. H. and Kamyab, A. 2012. Effects of prebiotic, protein level and stocking density on performance, immunity and stress indicators of broilers. Poultry Science, 91:393-401.

16. Houshmand, M., Azhar, K., Zulkifli, I., Bejo, M. H. and Kamyab, A. 2012. Effects of non-antibiotic feed additives on performance, immunity and intestinal morphology of broilers fed different levels of protein. South African Journal of Animal Science, 42:21-32.

17. Houshmand, M., Azhar, K., Zulkifli, I., Bejo, M.H. and Kamyab, A. 2011. Effects of non antibiotic feed additives on performance, nutrient retention, gut ph and intestinal morphology of broilers fed different levels of energy. Journal of Applied Poultry Research, 20:121-128.

18. Houshmand, M., Azhar, K., Zulkifli, I., Bejo, M.H., Meimandipour, A. and Kamyab, A. and A. Kamyab. 2011. Effects of non antibiotic feed additives on performance, tibial dyschondroplasia incidence and tibia characteristics of broilers fed low calcium diets. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 3:351-358.

19. Meimandipour, A., Soleimani, F., Houshmand, M., Kasim, A., Bejo, MH., Shuhaimi, M. and Yazid, A.M. 2011. Effects of rough handling on short chain fatty acid production and gastrointestinal pH in broilers and modulatory role of Lactobacilli. African Journal of Biotechnology, 10:17030-17037.

20. Houshmand, M. 2006. Effect of early feeding programs on broiler performance. International Journal of Poultry  Science, 5: 1140-1143.

 

21. Yousefi, K., A. Kamyab, M. Houshmand, and A. Taghipour Farshi. 2001. The effects of early skip-a-day feeding regimen on the performance of Ross male broiler chicken. Poultry Science, 80 (Suppl. 1), 402.

 

مـقالات هــمایش و کــنفرانس

1-     هوشمند، م.، جلال فرد، ف، پارسایی، س. اثرات افزودن برگ زیتون و پونه بر جمعیت باکتری های ایلیوم و چربی محوطه شکمی جوجه های گوشتی، هفتمین کنگره علوم دامی ایران، 17 و 18 شهریورماه 1395، دانشگاه تهران.

2-    هوشمند، م.، خرم روز ،ع.، پارسایی، س. تأثیر لسیتین و پودر چویل بر عملکرد جوجه های گوشتی هفتمین کنگره علوم دامی ایران، 17 و 18 شهریورماه 1395، دانشگاه تهران.

3-    کشاورزی، ص.، هوشمند، م. بحرینی بهزادی، م.ح. عملكرد جوجه‌هاي گوشتي تغذيه شده با مغز ميوه بلوط دردوره‌هاي مختلف پرورش، ششمین کنگره علوم دامی ایران، شهریور 93، تبریز

4-    نیکوزاد شهرکی، م.، هوشمند،م. بحرینی بهزادی، م.ح. اثر سطوح مختلف پودر ساقه و برگ گياه مسواك بر عملکرد جوجه های گوشتی، شهریور 93، تبریز

5-    سینایی، خ.، هوشمند، م.، نقی ها، ا.،  غریبی، س.  اثر به کارگیری میوه بلوط (Quercus brantii lindi)  فرآوری شده با بیکربنات سدیم بر عملکرد جوجه های گوشتی، همایش ملی بهداشت و پرورش دام و طیور5 دیماه 92، شیراز

6-    غریبی، س.، هوشمند، م.، نقی ها، ا.،  سینایی، خ.  عملکرد جوجه های گوشتی تغذیه شده با میوه بلوط  brantii lindi Quercus فرآوری شده با اسید استیک، همایش ملی بهداشت و پرورش دام و طیور5 دیماه 92، شیراز

7-    ابراهیمی، ح.، هوشمند، م.، خواجوی، م. نقی ها، ابراهیمی، س. اثرات بکارگیری پروبیوتیک، پره بیوتیک و مخلوط آنها بر عملکرد جوجه های گوشتی، ، پنجمین کنگره علوم دامی ایران، 8 و 9 شهریور ماه 91 اصفهان.

8-    ابراهیمی، ح.، هوشمند، م.، خواجوی، م. نقی ها، ابراهیمی، س. ، اثرات بکارگیری پروبیوتیک، پره بیوتیک و مخلوط آنها بر پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی، پنجمین کنگره علوم دامی ایران، 8 و 9 شهریور ماه 91 اصفهان.

9-    حجتی، ف، هوشمند ، م.، پارسایی، س، قاعدی، ل. دستکاری جیره برای بهبود عملکرد جوجه های گوشتی تغذیه شده با میوه بلوط، پنجمین کنگره علوم دامی ایران، 8 و 9 شهریور ماه 91 اصفهان.

10-  قاعدی، ل.، هوشمند، م.، پارسایی، س، حجتی، ف، اثر روش های مختلف فرآوری بر عملکرد جوجه های گوشتی تغذیه شده با میوه بلوط، پنجمین کنگره علوم دامی ایران، 8 و 9 شهریور ماه 91 اصفهان.

11-  هوشمند، م. دامپروری ارگانیک. اولین همایش استانی جهاد اقتصادی با محوریت کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه پیام نور استان کهگیلویه و بویراحمد، 2 اسفندماه 90.

12. Kamyab, A., and M. Houshmand, 2004. The Effect of a Multi-enzyme in Wheat and Barley Based Diets on Broiler Performance. Australian Poultry Science Symposium. Vol. 16: 80-83.

 

13. Houshmand, M., A. B. Kasim, I. Zulkifli, M. H. Bejo, and A. Kamyab. Effects of different feed additives on performance and nutrient retention of broilers fed different levels of energy. Malaysian Society of Animal Production, 30th Annual Conference. 2-5 June 2009, Kota Kinabalu, Malaysia.

 

14. Houshmand, M., A. B. Kasim, I. Zulkifli, M. H. Bejo, and A. Kamyab. Effects of non antibiotic feed additives on performance of broilers fed low calcium diets. International Conference on Animal Health and Human Safety, 6-8 December 2009, Putra Jaya, Malaysia.

 

15. Houshmand, M.,  A. B. Kasim, I. Zulkifli, M. H. Bejo, and A. Kamyab. Effects of non antibiotic feed additives on tibial dyschondroplasia incidence and tibia characteristics of broilers fed low calcium diets. Malaysian Society of Animal Production, 31th Annual Conference, 6-8 June 2010, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.

 

 

16. Houshmand, M., A. B. Kasim, I. Zulkifli, M. H. Bejo, and A. Kamyab. Effects of different feed additives on performance of broilers fed different levels of protein. Malaysian Society of Animal Production, 31th Annual Conference, 6-8 June 2010, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.